Μοσχάρι ριγανάτο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι από κιλότο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

150 ml ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

500 ml χλιαρό νερό

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το σκουπίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το νερό, ελέγχου?ε να καλύπτει τα κομμάτια κατά τα 2/3 και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας