Γίγαντες φούρνου με φέτα

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γίγαντες

200 γρ. φέτα

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

4 ντομάτες

2 πιπεριές κόκκινες

2 καρότα κομμένα κύβους

σέλινο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες μαζί με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Μόλις οι γίγαντες μαλακώσουν τους τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τη ντομάτα,το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και νερό χωρίς να καλυφθούν εντελώς. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια βγάζουμε τους γίγαντες, θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Τους βάζουμε για 15 λεπτά ακόμη στους 200 βαθμούς μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας