Μανιτάρια γεμιστά με κιμά

photo

ΥΛΙΚΑ

10 μεγάλα μανιτάρια champignon

250 γρ. κιμά

1/2 κούπα χυμό ντομάτας

1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη)

1 καρότο

1/2 κρεμμύδι

μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε το καρότο και το κρεμμύδι στο μούλτι. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι. Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε σε καυτό λάδι ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και όταν αρχίσει να χωρίζει ο κιμάς ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιει τα πολλά υγρά. Όταν κατεβάσουμε τον κιμά από την φωτιά προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και ανακεύουμε. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου ώσπου πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας