Μανιτάρια γεμιστά με κιμά

photo

ΥΛΙΚΑ

10 μεγάλα μανιτάρια champignon

250 γρ. κιμά

1/2 κούπα χυμό ντομάτας

1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη)

1 καρότο

1/2 κρεμμύδι

μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε το καρότο και το κρεμμύδι στο μούλτι. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι. Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε σε καυτό λάδι ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και όταν αρχίσει να χωρίζει ο κιμάς ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιει τα πολλά υγρά. Όταν κατεβάσουμε τον κιμά από την φωτιά προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και ανακεύουμε. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου ώσπου πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας