Πατατοσαλάτα με τόνο

photo

ΥΛΙΚΑ

5 πατάτες (μικρές)

1 κονσέρβα τόνου

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 πράσινη πιπεριά

1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

ξύσμα λεμονιού

χυμό 1/2 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

άνηθο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τον τόνο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Σε ένα βάζο χτυπάμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με μαγιονέζα, μουστάρδα και λάδι και τα προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα ανακατεύοντας.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας