Πικάντικα ρεβύθια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ρεβύθια

2 μεγάλα κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

ελαιόλαδο

άνηθο

πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

κάρυ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα. Τα βάζουμε στη χύτρα και τα ξαφρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο , το ένα κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο , κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για μισή ώρα. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τον άνηθο. Προσθέτουμε κάθε τόσο και λίγο ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια. Μετά προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά με το κάρυ και τέλος το αλάτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια από την χύτρα στην κατσαρόλα  και αφήνουμε να πάρουν βράση.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας