Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

photo

ΥΛΙΚΑ

ντομάτες

πιπεριές

ρύζι καρολίνα

πατάτες

1 πακετάκι κουκουνάρι

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό

δυόσμο

σταφίδα μαύρη

αλάτι

πιπέρι

ζάχαρη

1\2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις ανοίγετε. Βάζετε σε κάθε μία ντομάτα μέσα λίγη ζάχαρη. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη και σοτάρετε να μαραθούν. Προσθέτετε και την τριμμένη ψίχα από τις ντομάτες που έχετε ανοίξει και ανακατεύετε. Βράζετε γιά 5 λεπτά και προσθέτετε μαϊντανό, δυόσμο και ρύζι. Ανακατεύετε καλά. Προσθέστε το αλατοπίπερο, το κουκουνάρι και την σταφίδα  και μαγειρέψτε περίπου 15 λεπτά. Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και προσθέστε τις πατάτες κομμμένες κυδωνάτες. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Ρίξτε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκεπάστε την μισή ώρα με αλουμινόχαρτο το ταψί και αν χρειαστεί μετά την μισή ώρα προσθέστε λίγο νερό.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας