Ρεβυθόσουπα με πράσα

photo

ΥΛΙΚΑ

300 γραμμάρια ρεβύθια

5 πράσα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 λίτρο νερό για το βράσιμο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

2 κύβοι ζωμό κότας

800 ml νερό

τριμμένη παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και σόδα φαγητού. Την επομένη μέρα τα βράζουμε με το 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 600 από τα 800 ml νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα πράσα. Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε από τον ζωμό. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην σούπα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας