Κέικ με πιπεριά Φλωρίνης

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αβγά

250 γρ. βούτυρο

400 ml γάλα φρέσκο

300 γρ. μυζήθρα τριμμένη

2 πιπεριές Φλωρίνης

δυόσμο

αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρούς κύβους. Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ με τα 2/3 της μαργαρίνης, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι, την τριμμένη μυζήθρα, το γάλα, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν. Αλευρώνουμε την πιπεριά, την κοσκινίζουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Αλείφουμε ένα ταψάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας