Πατάτες γεμιστές με τυρί και προσούτο

photo

ΥΛΙΚΑ

9 μέτριες πατάτες

150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

μαϊντανός

δενδρολίβανο

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τις φλούδες για 30 λεπτά. Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε και κόβουμε μία φέτα με πάχος περίπου 1 εκατοστό από τη μία πλευρά. Αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε. Πολτοποιούμε την ψίχα από τις πατάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το προσούτο, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

 

(1) σχόλια
  • 26/05/2016 16:04 - Ο/Η STAVRI σχολίασε:

    TELIES TELIES TELIES

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας