Πατάτες γεμιστές με τυρί και προσούτο

photo

ΥΛΙΚΑ

9 μέτριες πατάτες

150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

μαϊντανός

δενδρολίβανο

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τις φλούδες για 30 λεπτά. Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε και κόβουμε μία φέτα με πάχος περίπου 1 εκατοστό από τη μία πλευρά. Αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε. Πολτοποιούμε την ψίχα από τις πατάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το προσούτο, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας