Ριζότο με λεμόνι

photo

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες ρύζι για ριζότο

200 γρ. παρμεζάνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 λίτρο ζωμό κότας

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι κρασί

2 κουταλιές μαϊντανό

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις τον απορροφά το ρύζι προσθέτουμε κι άλλο μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει μια κρεμώδη όψη. Προσθέτουμε το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας