Ριζότο με λεμόνι

photo

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες ρύζι για ριζότο

200 γρ. παρμεζάνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 λίτρο ζωμό κότας

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι κρασί

2 κουταλιές μαϊντανό

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις τον απορροφά το ρύζι προσθέτουμε κι άλλο μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει μια κρεμώδη όψη. Προσθέτουμε το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας