Μπουρεκάκια με τυριά

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

 

Για τη γέμιση:

1/4 φέτα

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1/2 κιλό ανθότυρo τριμμένο

3 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

μοσχοκάρυδο

πιπέρι

δυόσμο ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε τα 2/3 από το μείγμα στα τυριά και ανακατεύουμε. Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο και κόβουμε σε κάθετες λωρίδες. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τυλίγουμε τα ρολά γυρίζοντας προς τα μέσα τις άκρες.  Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος-αυγών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας