Λιγκουίνι με γαρίδες

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. λιγκουίνι

1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες

200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

40 γρ. ελαιόλαδο

δυόσμο ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

μπούκοβο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το λιγκουίνι, το σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, την πάπρικα, το δυόσμο, το αλάτι και το μπούκοβο. Περιμένουμε να «δέσει» η σάλτσα. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με τις γαρίδες και τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας