Λιγκουίνι με γαρίδες

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. λιγκουίνι

1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες

200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

40 γρ. ελαιόλαδο

δυόσμο ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

μπούκοβο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το λιγκουίνι, το σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, την πάπρικα, το δυόσμο, το αλάτι και το μπούκοβο. Περιμένουμε να «δέσει» η σάλτσα. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με τις γαρίδες και τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας