Συνταγή καυτερό σπαγγέτι με σκόρδο και τομάτα: Spaghetti all

Συνταγή καυτερό σπαγγέτι με σκόρδο και τομάτα: Spaghetti all' arrabiata

Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για όσους αγαπάνε τα καυτερά. Ο χρόνος που θα χρειαστείς είναι στην ουσία, ο χρόνος μέχρι να ετοιμαστεί το σπαγγέτι, γιατί η σάλτσα είναι πιο νόστιμη αν δεν έχει παραβράσει η τομάτα. Διαδεδομένη συνταγή στην Ιταλία, είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε κι εσείς.  

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρμ  σπαγγέτι

1 κουτί ψιλοκομμένεςτομάτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μπούκοβο (όσο αντέχετε)

3 κουταλιές λάδι ελιάς

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και άφησε να βράσει, για να ετοιμάσεις το σπαγγέτι al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στο μεταξύ, βάλε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και τσιγάρισε ελαφρά το σκόρδο με το μπούκοβο στο λάδι. Μετά από 1 περίπου λεπτό, πρόσθεσε τις τομάτες, αλατοπιπέρωσε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το σπαγγέτι. Κατά διαστήματα ανακάτευε για να μην κολλήσει, και προς το τέλος άφησε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό για να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σούρωσε τα ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα και ξαναρίξε τα στην κατσαρόλα. Σε καμία περίπτωση μην τα ξεπλύνεις με νερό, είναι βασικός κανόνας που θα πρέπει να θυμάσαι. Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το σπαγγέτι και ανακάτεψε να πάει παντού. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να δέσουν τα ζυμαρικά όμορφα με την σάλτσα και να έχουν πιο πλούσια γεύση.

Σέρβιρε στα πιάτα και πασπάλισε με το φρέσκο βασιλικό και την παρμεζάνα.

 

 από τη Sofia Carmaniola

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας