Ρεβύθια με σπανάκι

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρεβύθια

250 γρ. φύλλα από σπανάκι

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κουταλάκια πελτέ

2 κόκκινες καυτερές πιπεριές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι κύμινο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε για 1 ώρα και κατόπιν τα σουρώνουμε. Σ? ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κύμινο ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια με 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά πριν προσθέσουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας