Ρεβύθια με σπανάκι

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρεβύθια

250 γρ. φύλλα από σπανάκι

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κουταλάκια πελτέ

2 κόκκινες καυτερές πιπεριές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι κύμινο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε για 1 ώρα και κατόπιν τα σουρώνουμε. Σ? ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κύμινο ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια με 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά πριν προσθέσουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας