Ρεβύθια με σπανάκι

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρεβύθια

250 γρ. φύλλα από σπανάκι

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κουταλάκια πελτέ

2 κόκκινες καυτερές πιπεριές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι κύμινο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε για 1 ώρα και κατόπιν τα σουρώνουμε. Σ? ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κύμινο ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια με 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά πριν προσθέσουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας