Παγωτό Mojito

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί γάλα εβαπορέ light

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

3 ζουμερά lime (χυμός + ξύσμα)

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 φλιτζάνι του καφέ λευκό ρούμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ σε ένα μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες. Λίγο πριν τα βγάλουμε από την κατάψυξη χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο με το εβαπορέ, το χυμό και το ξύσμα του lime, το ρούμι και τον δυόσμο αφήνοντας λίγο για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα δοχείο (όχι γυάλινο) και το καταψύχουμε για άλλες 3 ώρες. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το καταψύχουμε ξανά.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας