Συνταγή σκορδάτο σπαγγέτι: Spaghetti aglio, olio

photoΣυνταγή σκορδάτο σπαγγέτι: Spaghetti aglio, olio

Απλή και γρήγορη συνταγή με ένα μοναδικό μυστικό: Φύλαξε 2 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια για να ετοιμάσεις τη σκορδάτη σάλτσα. Στην κλασική aglio olio Ιταλική συνταγή, μου αρέσει να προσθέτω μπούκοβο, φρέσκο μαϊντανό και βασιλικό για περισσότερο άρωμα και πικάντικη γεύση. Μπορείς ακόμη να βάλεις ανάλογα με την προτίμησή σου θυμάρι, μαντζουράνα, μέντα ή ρίγανη αρκεί να είναι φρέσκα. Αν δεν έχεις φρέσκα, καλύτερα να μην βάλεις καθόλου, γιατί τα αποξηραμένα θα χαλάσουν το αποτέλεσμα.

Υλικά για 4 μερίδες

1/2 κιλό σπαγγέτι

1/3 κούπας λάδι ελιάς

4 σκελίδες σκόρδο

λίγο μπούκοβο (όσο αντέχετε)

1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο,

παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και το αφήνεις να βράσει, για να ετοιμάσεις το σπαγγέτι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στο μεταξύ, ζεσταίνεις το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το σκόρδο για 1 λεπτό. Μην το παρακάψεις γιατί θα πικρίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τις σκελίδες σκόρδου από το τηγάνι και σοτάρισε το μπούκοβο για ακόμη ένα λεπτό. Πρόσθεσε δύο κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, αλάτισε και βγάλε το τηγάνι από την φωτιά.  

Όταν βράσουν τα μακαρόνια, σούρωσε τα και ξαναρίξε τα στην κατσαρόλα. Περίχυσε με τη σάλτσα λαδιού - σκόρδου και ανακάτεψε να πάει παντού. Δοκίμασε το σπαγγέτι και πρόσθεσε αλάτι και μπούκοβο αν χρειάζεται.

Σέρβιρε στα πιάτα και πασπάλισε με το μαϊντανό, το βασιλικό και την παρμεζάνα.

από τη Sofia Carmaniola

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας