Συνταγή: Tαλιατέλες με σκορδάτο σπανάκι και τοματίνια

photoΣυνταγή: Tαλιατέλες με σκορδάτο σπανάκι και τοματίνια

Δροσερό σπανάκι και καραμελωμένα τοματίνια, σε μια ελαφριά και εύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ακόμη και σε περιόδους διατροφής, αν χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και μειώσετε την ποσότητα των ζυμαρικών σε κάθε μερίδα. Αν πάλι δεν είστε σε δίαιτα, απολαύστε τα έτσι ακριβώς όπως σας τα δίνω.  

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρμ πέννες ολικής αλέσεως,

αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

3 χούφτες φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο

8 τοματίνια κομμένα στη μέση

3 κουταλιές τυρί κρέμα

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Βράζεις τις πέννες al dente σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ψήνεις τα τοματίνια για 2-3 λεπτά μαζί με 1 κουταλιά λάδι και τα αφήνεις στην άκρη.

Στο μεταξύ, πολτοποιείς στο multi το σκόρδο, με τα μισά φύλλα σπανάκι και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις το μείγμα ξανά.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνεις, αφού προηγουμένως έχεις κρατήσει μια κούπα από το νερό που έβρασαν στο πλάι.

Βάζεις τα υπόλοιπα φύλλα σπανάκι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά, προσθέτεις τα ζεστά σουρωμένα ζυμαρικά και την κρέμα τυριού που ετοίμασες, ανακατεύοντας να πάει παντού. Αν χρειαστεί, προσθέτεις κουταλιά κουταλιά από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, μέχρι να  υγροποιηθούν ελαφρά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτεις και τα τοματίνια. Δοκιμάζεις τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνεις επιπλέον αν χρειάζεται. Σερβίρεις σε 4πιάτα και πασπαλίζεις με την τριμμένη παρμεζάνα.

 

από τη Sofia Carmaniola

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας