Φακές φούρνου

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φακές ψιλές

70 γρ. ρύζι άγριο

7 ελιές

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

1 κ.γ. γλυκάνισο

λίγο κύμινο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τις φακές και τις αφήνουμε 8 ώρες. Έπειτα ξεπλένουμε, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και καλύπτουμε με νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν. Δεκαπέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμες αποσύρουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ελιές. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Μεταφέρουμε σε πυρέξ, προσθέτουμε το γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ζωμό από την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε από πάνω τις πιπεριές, τις ελιές και το κρεμμύδι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ώστε να πιούν το ζουμί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό στο σερβίρισμα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας