Φακές φούρνου

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φακές ψιλές

70 γρ. ρύζι άγριο

7 ελιές

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

1 κ.γ. γλυκάνισο

λίγο κύμινο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τις φακές και τις αφήνουμε 8 ώρες. Έπειτα ξεπλένουμε, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και καλύπτουμε με νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν. Δεκαπέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμες αποσύρουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ελιές. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Μεταφέρουμε σε πυρέξ, προσθέτουμε το γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ζωμό από την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε από πάνω τις πιπεριές, τις ελιές και το κρεμμύδι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ώστε να πιούν το ζουμί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό στο σερβίρισμα.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας