Ταλιατέλες με γαρίδες

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ταλιατέλες

12 γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί

2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι

πιπέρι
ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια τις γαρίδες. Ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι, και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες ανακατεύοντας. Διακοσμούμε με λίγα φύλλα από το άλλο κλαδί του δεντρολίβανου.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας