Σαλάτα με αγκινάρες και μπέικον

photo

ΥΛΙΚΑ

2 κονσέρβες με καρδιές αγκινάρας

10 φέτες μπέικον

2 πορτοκάλια

12 φέτες από μπαγκέτα ελαφρά ψημένες

χυμό μισού λεμονιού

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ραντίτσιο κομμένο

ελαιόλαδο

μαϊντανό

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στα 4. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με το κρεμμύδι. Σ' ένα τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον, το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και μετά το βάζουμε κι' αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ραντίτσιο, το ψημένο ψωμί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας