Πράσα ογκρατέν με μπέικον

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πράσα

1/2 κιλό πατάτες

1/4 μπέικον

250 γρ. φέτα

100 γρ. χαλούμι

50 γρ. γραβιέρα

2 μέτριες ντομάτες τριμμένες

χυμό 1/2 λεμονιού

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε. Τρίβουμε τα τυριά. Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα με 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τις πατάτες με τη μισή ποσότητα του ελαιολάδου. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα πράσα, τις πατάτες, τη μισή ποσότητα τυριών, το μισό εστραγκόν και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τις ντομάτες, το μπέικον, την υπόλοιπη ποσότητα τυριών, το υπόλοιπο εστραγκόν και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα πράσα και τις πατάτες. Διαλύουμε τη μουστάρδα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας