Λιγκουίνι πουτανέσκα

photoΛιγκουίνι πουτανέσκα

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι

500 γρμ ψιλοκομμένα τοματάκια κονκασέ

3 σκελίδες σκόρδο

λάδι ελιάς

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια ξαρμυρισμένη κάπαρη

16  ελιές καλάμων χωρίς το κουκούτσι

3 πολτοποιημένες αντζούγιες,

ψιλοκομμένο μαϊντανό

Βάζεις το νερό για τα ζυμαρικά να βράσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρεις τα σκόρδα στο λάδι και τα αφαιρείς μόλις σκουρύνουν. Προσθέτεις την τομάτα, την κάπαρη, τις ελιές, τη ρίγανη και την πιπερίτσα. Αλατίζεις κατά προτίμηση και βράζεις τη σάλτσα για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει.

Στο μεταξύ, βράζεις τα ζυμαρικά al dente.

Σε ένα πιατάκι ανακατεύεις τις αντζούγιες με τον μαϊντανό και τα προσθέτεις στη σάλτσα, βράζοντας για ένα ακόμη λεπτό.

Ανακατεύεις σε μια πιατέλα τα σουρωμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρεις αμέσως. 

 

από τη Sofia Carmaniola

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας