Μοσχάρι με καρότα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ελιά

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

100 ml ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

8 καρότα κομμένα

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πυρέξ βάζουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι από το πυρέξ και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 7 ώρες περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το κρέας με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας