Σαλάτα caesars με μπέικον

photo

1/2 μαρούλι

παρμεζάνα

 

Για τα κρουτόν:

1/2 λευκή μπαγκέτα

2 κουταλιές λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

 

 

Για τη σάλτσα

5 φέτες μπέϊκον ψιλοκομένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το μαρούλι. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και μετά σε κυβάκια. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, μαζί με το σκόρδο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κυβάκια μπαγκέτας και τα ανακατεύουμε μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρά. Τα αδειάζουμε σε ένα δίσκο στον οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε το μπέικον στο τηγάνι με μια κουταλίτσα λάδι για να ψηθεί. Μόλις ψηθεί, το αδειάζουμε μαζί με το λάδι του σε ένα μπολ, μέσα στο οποίο έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο για το ντρέσινγκ. Στο μπολ ρίχνουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε επιπλέον λάδι. Σε μια σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά όλα τα μαρουλόφυλλα. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα κρουτόν, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω το τυρί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας