Ρεβύθια με πράσο

photo

ΥΛΙΚΑ

ρεβύθια

3 πράσα

μπέικον

χυμός ενός λεμονιού

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα πράσα. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Σε χύτρα νεροβράζουμε τα ρεβύθια για 15 λεπτά. Σε ένα πυρέξ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα πράσα με το μπέικον με ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και λαδολέμονο. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 25 λεπτά.

 

 



Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας