Γαρίδες με πικάντικη κρούστα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο γαρίδες μεγάλες, ακαθάριστες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας

1 κοφτή κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

1 κοφτή κουταλιά σούπας τριμμένα πιπέρια

1 ποτήρι λευκό κρασί

ελαιόλαδο για το τηγάνι

ντιπ της αρεσκείας μας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζουμε, αφήνοντας μόνο τις ουρές και αφαιρούμε το εντεράκι τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα πιπέρια, την πάπρικα, την σκόνη μουστάρδας, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το κρασί. Αφού κάψει το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε μία-μία γαρίδα στο κρασί, μετά στο μίγμα με το αλεύρι κι έπειτα τηγανίζουμε κι από τις 2 πλευρές για 3 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.  Σερβίρουμε λίγες γαρίδες σε ατομικά μπολάκια και βάζουμε τα μπολάκια σε ένα μεγαλύτερο ρηχό πιάτο, στο οποίο έχουμε βάλει 1 κουταλιά από ντιπ της αρεσκείας μας για γαρίδες.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας