Γαρίδες με πικάντικη κρούστα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο γαρίδες μεγάλες, ακαθάριστες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας

1 κοφτή κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

1 κοφτή κουταλιά σούπας τριμμένα πιπέρια

1 ποτήρι λευκό κρασί

ελαιόλαδο για το τηγάνι

ντιπ της αρεσκείας μας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζουμε, αφήνοντας μόνο τις ουρές και αφαιρούμε το εντεράκι τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα πιπέρια, την πάπρικα, την σκόνη μουστάρδας, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το κρασί. Αφού κάψει το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε μία-μία γαρίδα στο κρασί, μετά στο μίγμα με το αλεύρι κι έπειτα τηγανίζουμε κι από τις 2 πλευρές για 3 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.  Σερβίρουμε λίγες γαρίδες σε ατομικά μπολάκια και βάζουμε τα μπολάκια σε ένα μεγαλύτερο ρηχό πιάτο, στο οποίο έχουμε βάλει 1 κουταλιά από ντιπ της αρεσκείας μας για γαρίδες.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας