Πράσα με πατάτες

photo

ΥΛΙΚΑ

9 πράσα

5 πατάτες

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

αλάτι

πιπέρι

χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις πατάτες. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντάς τα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα 2/3 του ζωμού.  Ρίχνουμε τα πράσα στο ταψί με τις πατάτες, τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας