Μπακαλιάρος με σπανάκι

photo

ΥΛΙΚΑ

500γρ. παστό μπακαλιάρο

500γρ. σπανάκι

1 μαρούλι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

άνηθο ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια με το χυμό τους

1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

μπαχάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι. Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σε αρκετό νερό τουλάχιστον για 24 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το μαρούλι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό και το μπαχάρι. Ρίχνουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι. Πάνω από τα λαχανικά, βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας