Σαλάτα με ρεβύθια

photo

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. ρεβύθια

2 κλαράκια σέλερυ

1 κόκκινη πιπεριά

2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο

1 κρεμμύδι

1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι

μπαλσάμικο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ρεβύθια αφού τα έχουμε βάλει να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Τα στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το σέλερυ, το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβύθια με το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερυ, τις νιφάδες τσίλι και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν σερβίρουμε, ενώ στο μεσοδιάστημα ανακατεύουμε.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας