Λαχανικά με μπαλσάμικο

photo

ΥΛΙΚΑ

5 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

5 πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες)

6 μανιτάρια πλευρώτους

17 μανιτάρια φρέσκα

1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

 

Για το ντρέσινγκ:

1/3 κούπας βαλσάμικο

3/4 κούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές σούπας μέλι

1 κουταλάκι δεντρολίβανο

αλάτι χοντρό

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τις μελιτζάνες και το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια στα δυο, τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λωρίδες, τα μανιτάρια πλευρώτους σε 4 κομμάτια και τα υπόλοιπα μανιτάρια σε φέτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αραδιάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε μεγάλο ταψί φούρνου. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, ώσπου να γίνουν μια σάλτσα. Περιχύνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Μόλις περάσει ένα τέταρτο τα γυρνάμε με μια σπάτουλα ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά και αν το ντρέσινγκ δεν επαρκεί προσθέτουμε κι άλλο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας