Λαχανικά με μπαλσάμικο

photo

ΥΛΙΚΑ

5 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

5 πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες)

6 μανιτάρια πλευρώτους

17 μανιτάρια φρέσκα

1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

 

Για το ντρέσινγκ:

1/3 κούπας βαλσάμικο

3/4 κούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές σούπας μέλι

1 κουταλάκι δεντρολίβανο

αλάτι χοντρό

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τις μελιτζάνες και το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια στα δυο, τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λωρίδες, τα μανιτάρια πλευρώτους σε 4 κομμάτια και τα υπόλοιπα μανιτάρια σε φέτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αραδιάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε μεγάλο ταψί φούρνου. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, ώσπου να γίνουν μια σάλτσα. Περιχύνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Μόλις περάσει ένα τέταρτο τα γυρνάμε με μια σπάτουλα ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά και αν το ντρέσινγκ δεν επαρκεί προσθέτουμε κι άλλο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας