Γαύρος παναρισμένος

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πακέτο φρυγανιές

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεκοκκαλίζουμε το γαύρο. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις φρυγανιές στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα του γαύρου τα βουτάμε στο αλεύρι, κατόπιν στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στο τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας