Γαύρος παναρισμένος

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πακέτο φρυγανιές

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεκοκκαλίζουμε το γαύρο. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις φρυγανιές στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα του γαύρου τα βουτάμε στο αλεύρι, κατόπιν στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στο τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας