Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

photo

ΥΛΙΚΑ

6 στρογγυλά κολοκυθάκια

 

Για την γέμιση:

1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι, στραγγισμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
7 φέτες λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
την μισή ποσότητα από τη σάρκα, που θα αφαιρέσουμε από τα κολοκυθάκια
αλάτι

πιπέρι

 

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ολικής άλεσης (την ψίχα)
ρίγανη
αλάτι
ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε μια φέτα από το από πάνω μέρος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετούμε σάρκα και κολοκυθάκια και βράζουμε για 7 λεπτά. Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε. Αφού βράσουν τα κολοκυθάκια, τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Αδειάζουμε τη ψίχα σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει. Προσθέτουμε τη μισή ψίχα από τα κολοκυθάκια μέσα στο μίγμα της γέμισης και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση τόνου. Θρυμματίζουμε τη ψίχα ψωμιού, προσθέτουμε ρίγανη και αλάτι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τα κολοκυθάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας