Λαχανοντολμάδες στο φούρνο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 λάχανο

1/2 κούπα ελαιόλαδο για το ταψί

 

Για την γέμιση:

1/2 κιλό κιμά

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 κούπα ρύζι νυχάκι

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 καρότα τριμμένα

αλάτι

πιπέρι

1/2 κούπα λάδι

 

Για την σάλτσα:

3 λεμόνια

2 αυγά

2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε καλά το λάχανο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας την γέμιση. Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν. Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 1/2 ώρα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα υγρά από το ταψί μας και προσθέτουμε και το κορν φλαουρ. Περιχύνουμε την σάλτσα στο φαί και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας