Σαλάτα ρόκα-πορτοκάλι

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ματσάκι ρόκα

λίγο κουκουνάρι

1 πορτοκάλι

παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές λωρίδες

αλάτι

 

Για το ντρέσινγκ:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1κουταλιά της σούπας μέλι

λίγο ξύδι μπαλσάμικο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την ρόκα, την κόβουμε, την τοποθετούμε στην πιατέλα και την αλατίζουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το πορτοκάλι και το προσθέτουμε στην ρόκα. Βάζουμε το κουκουνάρι από πάνω και τέλος την παρμεζάνα. Φτιάχνουμε το ντρέσιγκ, χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και περιχύνουμε από πάνω.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας