Ρεβύθια με πορτοκάλι

photo

ΥΛΙΚΑ

2 1/2 φλιτζάνια ρεβύθια

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

2 καρότα

2 φλιτζάνια κρεμμύδια

1 φλιτζάνι σέλερι

1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

2 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι

λίγο δενδρολίβανο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 15 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 3 φορές. Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε καρέ. Κόβουμε το σέλερι σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε για 2 ώρες τα ρεβίθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί. Αφαιρούμε την γάζα και στραγγίζουμε τα ρεβίθια. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο. Ρίχνουμε το μπούκοβο και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι. Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και περιχύνουμε με τα λαχανικά και το ζωμό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας