Πέρκα με φασολάκια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο πέρκας

1/2 κιλό φασολάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

χυμό ντομάτας

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις πλαϊνές ίνες και στη συνέχεια τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασολάκια και τον ντοματοχυμό. Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλύψει τα φασολάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα καρότα. Αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά και δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Κόβουμε την πέρκα σε κομμάτια, την αλατίζουμε και την βάζουμε πάνω από τα φασολάκια. Αν χρειαστεί νερό προσθέστε ελάχιστο. Συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά.Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε το μαϊντανό και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι με κλειστή φωτιά. Αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά με το καπάκι ανοικτό προσέχοντας μην αρπάξει από κάτω.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας