Πέρκα με φασολάκια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο πέρκας

1/2 κιλό φασολάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

χυμό ντομάτας

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις πλαϊνές ίνες και στη συνέχεια τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασολάκια και τον ντοματοχυμό. Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλύψει τα φασολάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα καρότα. Αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά και δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Κόβουμε την πέρκα σε κομμάτια, την αλατίζουμε και την βάζουμε πάνω από τα φασολάκια. Αν χρειαστεί νερό προσθέστε ελάχιστο. Συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά.Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε το μαϊντανό και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι με κλειστή φωτιά. Αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά με το καπάκι ανοικτό προσέχοντας μην αρπάξει από κάτω.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας