Γαρίδες με σάλτσα πέστο

photo

ΥΛΙΚΑ

25 γαρίδες

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

5 ντομάτες

ελαιόλαδο

πιπέρι

αλάτι

 

 

Για τη σάλτσα πέστο:

50 γρ. κουκουνάρι

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο φύλλα βασιλικού

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα πέστο:

Πλένετε και στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί τα φύλλα του βασιλικού. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάτε.

 

Για τις γαρίδες:

Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι τους. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες. Τις σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το πιπέρι και τις αφήνετε να μαγειρευτούν ώσπου να εξατμιστεί το κρασί. Καθαρίζετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε σαλατιέρα. Από πάνω τοποθετείτε τις γαρίδες . Περιχύνετε με τη σάλτσα του πέστο.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας