Γαρίδες με σάλτσα πέστο

photo

ΥΛΙΚΑ

25 γαρίδες

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

5 ντομάτες

ελαιόλαδο

πιπέρι

αλάτι

 

 

Για τη σάλτσα πέστο:

50 γρ. κουκουνάρι

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο φύλλα βασιλικού

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα πέστο:

Πλένετε και στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί τα φύλλα του βασιλικού. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάτε.

 

Για τις γαρίδες:

Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι τους. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες. Τις σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το πιπέρι και τις αφήνετε να μαγειρευτούν ώσπου να εξατμιστεί το κρασί. Καθαρίζετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε σαλατιέρα. Από πάνω τοποθετείτε τις γαρίδες . Περιχύνετε με τη σάλτσα του πέστο.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας