Παγωτό βατόμουρο

photo

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα

1 κρόκο αυγού

1 φλιτζάνι γάλα με λιπαρά
1 φλιτζάνι ζάχαρη χωρισμένη σε δυο μπολ μισή - μισή
2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λιπαρά
1/8 κουταλάκι κανέλα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα βατόμουρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα βατόμουρα με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Με ένα μίξερ χειρός κάνουμε το μείγμα του μούρου πουρέ μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια περνάμε από το λεπτό κόσκινο τον πουρέ μούρου για να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και πήξει ελαφρά (περίπου 5 λεπτά). Χτυπάμε τη μισή κούπα γάλα με την υπόλοιπη  κρέμα γάλακτος , την κανέλα, τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πουρέ βατόμουρου στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει αρκετά. Αφού παγώσει το μείγμα μας το ρίχνουμε στη παγωτομηχανή. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα βατόμουρα.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας