Λουκουμάδες με μπανάνα

photo

ΥΛΙΚΑ


Για το μείγμα:

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

30 γρ. μαγιά νωπή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

3 φλιτζάνια χλιαρό νερό

5 μπανάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα

 

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

φλούδα από 1 πορτοκάλι

κανέλλα

καρύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Κατόπιν, βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά, να φουσκώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς. Σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ρίχνουμε τα κομμάτια μπανάνας και ανακατεύουμε απαλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Βρέχουμε δύο κουταλάκια του γλυκού, με το ένα παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα, με ένα κομμάτι μπανάνας και με το άλλο τη σπρώχνουμε μέσα στο σκεύος με το λάδι. Αρχικά ο λουκουμάς θα πάει στον πάτο της κατσαρόλας και μετά θα ανέβει στην επιφάνεια. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και μετά με τρυπητή κουτάλα γυρνάμε τους λουκουμάδες για να ροδίσουν και από την άλλη. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλλας και τη φλούδα από το πορτοκάλι. Βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το σιρόπι. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες και τους σερβίρουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας