Σπαγγέτι με πέστο μαϊντανού

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σπαγγέτι

1 κούπα παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο

1 κούπα καρύδια

1 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο με τα καρύδια και τα χτυπάμε. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε το μαϊντανό και χτυπάμε με ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ίσως χρειαστεί και άλλο λάδι. Προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε ελαφρά αλλά αφήνουμε και λίγο ζουμί στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε παρμεζάνα.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας