Σπαγγέτι με πέστο μαϊντανού

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σπαγγέτι

1 κούπα παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο

1 κούπα καρύδια

1 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο με τα καρύδια και τα χτυπάμε. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε το μαϊντανό και χτυπάμε με ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ίσως χρειαστεί και άλλο λάδι. Προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε ελαφρά αλλά αφήνουμε και λίγο ζουμί στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε παρμεζάνα.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας