Λουκουμάδες με πορτοκάλι

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι μαγιά, ξερή

600 ml χυμό πορτοκαλιού

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

λίγο αλάτι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

μέλι

κανέλα για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και την κανέλα και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε έναν μέτρια σφιχτό χυλό. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Σε δυο κατσαρόλες ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Στη μία το λάδι πρέπει να καίει πολύ και στην άλλη λιγότερο. Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι ώσπου να σχηματιστεί κρούστα. Γυρίζουμε τους λουκουμάδες να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και τους μεταφέρουμε στη δεύτερη κατσαρόλα, με το μέτρια καυτό λάδι, για να ψηθούν και εσωτερικά. Βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Τους μελώνουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας