Ρεβύθια με δεντρολίβανο

photo

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβίθια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 λεμόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

αλάτι

πιπέρι

δεντρολίβανο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη με νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι βάζουμε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 6 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνουμε από τη στιγμή που θα βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τα ρεβύθια, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το αλάτι το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Ανά διαστήματα ελέγχουμε αν το φαγητό μας έχει νερό και ανακατεύουμε. Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν ρίχνουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας