Καραμελωμένο κοτόπουλο

photo

ΥΛΙΚΑ

7 μπούτια κοτόπουλου

240 ml ζωμό κότας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

6 σκελίδες σκόρδου

10 γρ. τζίντζερ

60 ml σάλτσα σόγιας

40 ml ελαιόλαδο

80 γρ. καστανή ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Παίρνουμε το μισό κοτόπουλο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 2 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε και το σκόρδο από το λάδι και το τοποθετούμε στην ίδια πιατέλα με το κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το κοτόπουλο και το σκόρδο και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισώ ώρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό. Βάζουμε το κοτόπουλο ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας