Πολυσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

400 γρ. πατάτες

11 αντζούγιες

9 λιαστές ντομάτες

1 μαρούλι

2 κουταλιές της σούπας ελιές σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό

2 αυγά βραστά (σφιχτά)

χυμό από 1/2 λεμόνι

1 κουταλιές της σούπας ξίδι

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση. Βράζουμε τα μαυρομάτικα για περίπου 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τις αντζούγιες και τα αυγά κομμένα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ξίδι και λεμόνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας