Πολυσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

400 γρ. πατάτες

11 αντζούγιες

9 λιαστές ντομάτες

1 μαρούλι

2 κουταλιές της σούπας ελιές σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό

2 αυγά βραστά (σφιχτά)

χυμό από 1/2 λεμόνι

1 κουταλιές της σούπας ξίδι

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση. Βράζουμε τα μαυρομάτικα για περίπου 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τις αντζούγιες και τα αυγά κομμένα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ξίδι και λεμόνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας