Μηλοπιτάκια

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σφολιάτα

3 μήλα

4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

λίγη κανέλα

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 αυγό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες και αναμείξτε τα με το βούτυρο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βάλτε τη σφολιάτα και κόψτε την σε έξι. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο κέντρο των φύλλων, ενώστε τις τέσσερις γωνίες και πιέστε τις προσεκτικά. Αλείψτε τα με αυγό και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το ψυγείο και πασπαλίστε τα με 1 κουταλιά ζάχαρη. Ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας