Μηλοπιτάκια

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σφολιάτα

3 μήλα

4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

λίγη κανέλα

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 αυγό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες και αναμείξτε τα με το βούτυρο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βάλτε τη σφολιάτα και κόψτε την σε έξι. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο κέντρο των φύλλων, ενώστε τις τέσσερις γωνίες και πιέστε τις προσεκτικά. Αλείψτε τα με αυγό και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το ψυγείο και πασπαλίστε τα με 1 κουταλιά ζάχαρη. Ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας