Ριζότο με μανιτάρια porcini

photoΡιζότο με μανιτάρια porcini

Πλούσιο και αρωματικό ριζότο που μου αρέσει να συνοδεύω με ένα ποτήρι καλό κρασί ειδικά τον χειμώνα. Το λάδι τρούφας ενισχύει το άρωμα των μανιταριών και το κάνει ιδιαίτερα απολαυστικό. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγη παχιά κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος.

Υλικά για 4 άτομα

1 κούπα μανιτάρια porcini ξερά

2 ποτήρια του νερού ρύζι αρμπόριο

3 ποτήρια βραστό νερό η ζωμό κοτόπουλο

2 ποτήρια νερού με ζωμό από τα μανιτάρια

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

5 φέτες bacon κομμένες σε λεπτές λωρίδες

2 κουταλιές βούτυρο Δανίας

λίγο λάδι      

1 κουταλιά λάδι λευκής τρούφας

τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κούπας παχιά κρέμα γάλακτος ( προαιρετικά) 

Βάλε τα μανιτάρια μέσα σε ένα μπολ με 3 κούπες κρύο νερό, για να μουσκέψουν. ?φησε τα το λιγότερο για 30 λεπτά να μουλιάσουν. Όταν περάσει η μισή ώρα, βγάλε τα μανιτάρια από το νερό και στύψε τα καλά με το χέρι. Μην πετάξεις το νερό γιατί θα σου χρειαστεί αργότερα.

Σε μέτρια κατσαρόλα, σοτάρεις στο βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο, το bacon και τα μανιτάρια. Πρόσθεσε και το ρύζι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο.

Ρίξε μία κούπα από το ζουμί των μανιταριών στο ρύζι και ανακάτεψε για να μην κολλήσει. Η φωτιά σε αυτό το στάδιο δεν χρειάζεται να είναι πολύ δυνατή. Εναλλάξ, ρίχνε σιγά σιγά ζωμό μανιταριών και κοτόπουλου μέχρι να βράσει το ρύζι. Πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς και να ρίχνεις μικρές ποσότητες από τους ζωμούς.

Όταν γίνει το ρύζι, πασπαλίζεις με το λάδι τρούφας και ανακάτεψε να πάει παντού. Αν θέλεις να προσθέσεις την κρέμα γάλακτος μπορείς να το κάνεις σε αυτό το στάδιο. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι όσο το ριζότο είναι ζεστό.

 

από τη Sofia Carmagnola 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας