Ριζότο με παρμεζάνα

photo Ριζότο με παρμεζάνα

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρμ ρύζι αρμπόριο η  carnaroli

125 γρμ βούτυρο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1,5 λίτρο ζωμό κότας

4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα reggiano τριμμένη

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις  να εξατμιστεί ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτεις δύο κουτάλες από το ζωμό και ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 3 - 4 φορές μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Δοκιμάζεις συχνά για να μην παραβράσει.

Όταν γίνει το ρύζι προσθέτεις μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύεις. Σερβίρεις όσο είναι ζεστό.

 

απο τη Sofia Carmagnola 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας